Han riskerar att saknas i IFK-mötet

Här är ett stort frågetecken för IFK inför mötet med Göteborg. Ian Smith tränar inte fotboll för tillfället. "Det kan ta ett tag utan att jag vet exakt", säger managern Jens Gustafsson.

9 maj 2019 14:10

LÄS MER: "Vi är mycket bättre nu"

IFK Norrköping har en seger på sju matcher i den allsvenska inledningen. Samtidigt också bara en förlust – det har varit ett nästan ständigt kryssande så här långt.

Och det ger inte så mycket skjuts i tabellen.

På måndag kommer formstarka IFK Göteborg till Östgötaporten och inför den matchen valde IFK ett ovanligt drag. Torsdagens träning var helt stängd, precis som fredagens kommer vara.

Media var välkomna först efter passet – något som normalt sett bara gäller på sista träningen före match.

– Det blev tydligen en stor grej, säger Gustafsson med ett leende.

Är ni stressade?

– Nej. Det är av orsaker som jag inte vill gå in på. Vi har valt att göra det för att vår bedömning är att det optimerar våra förutsättningar in i Göteborgsmatchen. Jag tycker fortfarande att vi är väldigt öppna och välkomnande så jag tror att man kan acceptera att vi gör så här någon gång.

Ska man gissa på att ni testar något inför den matchen som ni inte vill ska komma ut?

– Vi jobbar på. Det var en helt vanlig träning ...

Om skadeläget i truppen kunde Gustafsson berätta lite mer. Framför allt att det är ett stort frågetecken för Ian Smith just nu. Han spelade drygt 80 minuter mot Elfsborg innan han byttes ut.

– Han hade bekymmer i matchen senast, framför allt efter halvtid. Det är något som inte är riktigt bra ännu. Det kan ta ett tag utan att jag vet exakt. Det är något åt ljumsktrakten.

Det låter som att du utesluter spel mot Göteborg?

– Nej, inte i nuläget men han behöver ha någon träning också i så fall. Vi får se på söndag.

Även Egzon Binaku har någon form av känning och klev av torsdagens pass. Statusen där är oklar i nuläget. Samtidigt som Gudmundur Thórarinsson är med på plussidan skademässigt.

Är Kevin Álvarez aktuell att kliva in istället för Smith om han inte kan spela?

– Vi har varit väldigt tydliga med att vi skyndar långsamt med honom. Vi fortsätter att hålla den planen. Sedan får vi se huruvida omständigheterna gör att han blir aktuell tidigare än vi förväntat oss.

När är han aktuell enligt era förväntningar då?

– När vi vet att vi kan kommunicera med honom fullt ut.

Det är språkliga delar?

– Absolut.

Så då spelar han inte mot Göteborg?

– Vi får se.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson