LÄS MER: Lämnar IFK – efter två pass

Det var i november som IFK Norrköping presenterade Mohamed Omar Jama som ny tränare för damlaget. Efter två träningspass tvingas han dock lämna sitt uppdrag.

Familjesituationen gjorde att det inte gick längre – med tanke på avståndet till västkusten.

– Vi hade hittat en jättebra lösning och vi hade fullt klart för oss från början att "Mo" har sju barn och familj, betonar Ingela Andersson.

LÄS MER: Krönika om en satsning som alltid börjar om.

Tanken var att Omar Jama skulle vara tjänstledig från sitt jobb november-december och sedan skulle familjen flytta upp permanent till Norrköping första veckan i januari.

– Onsdag-torsdag förra veckan hade familjen kommit fram till att de äldsta barnen skulle gå klart sista läsåret i Falkenberg för att inte rycka upp dem mitt under skolåret. Tanken var att familj och släkt skulle hjälpa till under tiden fram till sommaren. "Mo" är en toppenkille, en otroligt duktig tränare och han ville fortsätta, men med de förutsättningarna skulle det inte gå. Han skulle knappt kunna komma hem till sina barn på ett halvår.

– I samförstånd kom vi överens om att det är bättre att stoppa nu, helheten måste bli bra för alla, säger Ingela Andersson.

Kan "Mo" bli aktuell senare igen?

– Om jag säger så här; bra tränare är alltid välkomna i IFK.

Ingela Andersson säger att klubben har en annan lösning nästan klar, som ska kliva in under den kommande säsongen.

– Sedan i torsdags när vi lyfte den här frågan har vi jobbat febrilt. Självklart är det inte optimalt att vi är här nu, men nu känner jag mig lugn. Jag tycker klubben har visat handlingskraft. Det finns muskler och man vill satsa på sin damverksamhet, säger Ingela Andersson som träffade spelartruppen tillsammans med klubbdirektören Jens Magnusson under tisdagskvällen.

Där informerade man om det uppkomna läget.

När kan den nya tränarlösningen presenteras?

– Kanske redan imorgon (onsdag) men inte senare än torsdag, svarar Ingela Andersson.