Castegren var med IFK Norrköping ner till Portugal-lägret i början på februari och har sedan dess kunnat träna på bra. Sakta men säkert har backen jobbat sig tillbaka i form.

– Knät känns jättebra, allt rullar på. Det är jäkligt skönt att jag slipper springa omkring och tänka på det, säger Henrik Castegren och fortsätter:

– Det gäller att vara smart. I de första träningarna sträckte jag mig inte långt efter bollen och tänkte till i varje situation. Men desto mer jag tränar och kommer i situationer där det håller – då släpper det mer och mer.

Artikelbild

| Henrik Castegren.

Henrik Castegren har startat fyra av sex matcher (plus ett inhopp sista 45 minuterna) i U21-allsvenskan och bjudit på förtjänstfullt backspel. Hemmamatchen mot Sirius – som slutade 1–0 till IFK efter ett självmål på övertid – var inget undantag.

– Det är viktigt att spela. Samtidigt har jag varit på U21-nivån i ett antal år. Jag har varit skadad och varit i en process där jag har hittat tillbaka. Men det är ingen ursäkt längre, jag är inte här för att göra vänner, utan för att göra vad jag kan, säger Castegren.

– Sedan är det klart att det kommer gå upp och ner efter en så lång skadeperiod. Men min lägstanivå har höjts ordentligt sedan jag kom tillbaka.

Castegren gör ingen hemlighet av att han strävar efter spel med IFK i allsvenskan.

Artikelbild

| Henrik Castegren.

– Jag känner att jag kan vara med på allvar. Konkurrensen är tuff och vi har en bred och stark trupp. Men jag känner att jag absolut inte är sämre än någon annan och vill visa vad jag kan och än har jag inte riktigt fått göra det, säger Henrik.

– Vi får se vad som händer. Jag har inte inställningen att jag ska ha ett sabbatsår bara för att jag var skadad. Jag hade godtagit det om jag inte hade hållit nivån. Men jag backar inte ifrån för det. Jag är här för att slå mig in och har alla möjligheter att göra det.

Artikelbild

| Ian Smith.

Kan en utlåning bli aktuell för att få speltid på A-lagsnivå?

– Det har vi inte pratat om så. Det jag vet är att jag behöver spela fotboll. Vilken nivå? Det som är mest utvecklande. Huvudfokus är att slå mig in här.

Artikelbild

| Simon Skrabb.

I och med segern mot Sirius säkrade IFK Norrköping seriesegern i den norra vårserien. Nu väntar ett uppehåll fram till att höstserien drar igång, exakt när är inte klart, men juli är högst troligt.

Poängen nollställs och vinnaren i den norra höstserien möter vinnaren i den södra i en final.