LÄS MER: Så många årskort har IFK sålt

LÄS MER: Det var Gustafsson missnöjd med i cupen

I onsdagsförmiddagens snöyra på Östgötaporten tog Rasmus Lauritsen plats i försvaret i ett av lagen på träningen. Med fullt fokus och full kraft i duellerna, det märktes att den 23-årige dansken trivdes med att vara med igen.

– I tisdags kunde jag vara med till runt 80 procent, i dag var det full träning. Jag känner ännu lite av skadan, men ingen smärta, det handlar mer om att få rörelsen helt tillbaka. Känns riktigt bra att vara igång fullt igen, sa Rasmus efter att ha kommit in i värmen.

För drygt tre veckor sen presenterades backen från danska Vejle som ny i IFK. Han hann med en halvlek i träningsmatchen mot Eskilstuna och drygt 20 minuter i U 21-matchen mot Örebro innan han tvingades halta av med en bristning i hälsenan.

Sen dess har han fått ägna sig åt annat än fotboll, men upplever ändå att han är redo för spel nästan direkt.

– Jag tycker inte jag har tappat nåt egentligen men, vad ska man säga, har ju inte heller vunnit nåt – förutom att bli bättre på att cykla...jag var i fin form innan det här, och det kändes bra nu på träningen, så jag är säker på jag inte tappat nåt men nu ska jag bygga en matchform också, säger Rasmus.

Jobbigt läge ändå att bli skadad nästan direkt i en ny klubb?

– Helt klart, men jag försöker vara positiv. Jag har kommit bra in i laget, men det är ju på planen jag ska spela in mig. Nu väntar fyra träningsmatcher, de är viktiga för mig, då jag ska försöka göra det bra och komma i matchform.

Närmast väntar Jönköping hemma på fredag.

– Jag måste prata med "fysen" här men hoppas jag kan spela lite redan då. Min grundform är fin, men jag behöver matchformen för att visa hur bra jag är. Träning är inte riktigt detsamma som match, men jag är positiv och gör det jag kan och det kommer bli bra, det är jag helt säker på, säger han.

Hur sammanfattar du dina första tre veckor här?

– Jag har haft mycket tid att tänka nu när jag varit skadad, tycker väldigt bra om att vara här, ser verkligen fram emot att bli en del av laget och klubben och hoppas jag kan göra en insats för det är ett fantastiskt ställe. Jag är så glad att få vara en del av det här, säger han med ett stort leende.

Hur ser du på skillnaden mellan danska och svenska ligan?

– Det är mer teknisk fotboll här och lite mer fysiskt i Danmark. Det jag kan bidra med är lite mer fysik och andra kvaliteter. Man kan säga att man inte passar in, eller att man kan komma in med nåt som inte finns riktigt. Jag tänker positivt och tycker jag kan bidra med fysik, kommunikation och kraft. Men det är klart, det går lite snabbare här så det måste jag jobba på.