Coronaviruset och kampen för att begränsa smittspridningen får hela tiden konsekvenser i samhället, liksom idrotten. IFK Norrköping väljer nu att ställa in söndagens träningsmatch mot Djurgården helt och hållet.

Beskedet kommer klubben med på sin hemsida nu under dagen.

Matchen var först planerad att spelas på Värmbols IP i Katrineholm, men när beskedet kom från regeringen och Folkhälsomyndigheten om att begränsa sammankomster på fler än 500 personer valde man att flytta matchen till Östgötaporten där den var planerad att spelas inför tomma läktare.

Nu blir det inte så heller alltså.

– Vi har ett ansvar att verka för att minska smittspridning och samtidigt skydda vår spelar- och ledartrupp. Därför ger vi A-truppen spelfritt i helgen och även U21-matchen mot Djurgården som skulle spelats på måndag ställs in, säger klubbdirektören Jens Magnusson till hemsidan.

Redan tidigare har klubben beslutat att ta ett uppehåll för sin ungdomsverksamhet, i första hand den närmaste veckan. Damernas träningsmatcher, i helgen och nästa helg, har också ställts in.

Liksom flera andra allsvenska klubbar har man också valt att stänga sina träningar för allmänheten och media den närmaste tiden. På måndag är det tänkt att alla klubbchefer i allsvenskan och superettan tillsammans med SEF (Svensk Eltfotboll) ska ha ett möte och diskutera hur det blir med allsvenskan och dess premiär senare i vår.

Sedan tidigare är även helgens kvartsfinaler i Svenska Cupen inställda.