Landslagsmannen saknas än i IFK

IFK:s costaricanske landslagsman är fortsatt borta från spel för IFK inför matchen mot Örebro. "Ian Smith är fortfarande inte uttagningsbar", säger managern Jens Gustafsson.

15 maj 2019 19:00

LÄS MER: Thern: "Det går inte att gömma sig"

LÄS MER: "Vi har större utmaningar än tabellen"

Det var i matchen mot Elfsborg som Smith slog upp en skada som enligt uppgifter ska vara i ljumsktrakten. Han klev ut efter 80 minuter då, men kunde inte spela mot IFK Göteborg.

Det kan han inte mot Örebro heller.

I torsdagens match på Behrn Arena saknas högerkantsspelaren fortfarande efter att inte ha kunnat träna den här veckan heller.

I övrigt är det ett ljusnande läge för IFK rent skademässigt. Så här säger Jens Gustafsson till klubbens hemsida om hur statusen är i truppen:

– Pontus Almqvist börjar närma sig kollektiv träning. Egzon har varit med litegrann mellan de senaste matcherna och är uttagningsbar, men inte redo för 90 minuter. Ian Smith är fortfarande inte uttagningsbar.

Under tisdagen var även anfallaren Kalle Holmberg utanför kollektiv träning på grund av en smäll mot "Blåvitt" men han är med i den 20-mannatrupp (två ska bort) som IFK-managern tagit ut.

Efter åtta poäng på åtta omgångar laget behöver ett trendbrott nu när man ställs mot ett annat lag med samma poängskörd så här långt. Även Örebro har haft en lite knackig inledning även om fokus hamnat mer på IFK i egenskap av en förväntad guldutmanare av experterna på förhand.

– Efter den tunga förlusten mot IFK Göteborg så finns det olika vägar att gå, en del väljer att bryta samman och en del väljer att växa. Vi har enats om att ta oss an den här utmaningen på ett sätt där vi alla kommer göra vad vi kan för att göra laget bättre, säger Gustafsson till ifknorrkoping.se.

Gustafsson vill fortsätta se laget bygga på insatsen mot IFK Göteborg som var den kanske bästa i år, även om det blev noll poäng in på kontot till slut.

Om att ställas mot Örebro säger han:

– Det är viktigt för oss att vi tar oss an utmaningen och det kan man inte göra med en dålig attityd, mindre hårt arbete eller egocentriska tankar utan här måste vi samla kollektivet och jobba hårdare än någonsin.

Så här ser IFK:s trupp ut: Isak Pettersson, David Mitov Nilsson – Henrik Castegren, Rasmus Lauritsen, Lars Krogh Gerson, Christoffer Nyman, Kasper Larsen, Alexander Fransson, Gudmundur Thórarinsson, Johannes Vall, Simon Skrabb, Jordan Larsson, Egzon Binaku, Kalle Holmberg, Kevin Álvarez, Simon Thern, Andreas Blomqvist, Filip Dagerstål, Alexander Jakobsen, Sead Haksabanovic (två ska bort innan matchen).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson