Sverige förlorade med 0–1 mot ett betydligt mer rutinerat Finland i tisdagskvällens träningslandskamp i Doha, Qatar. IFK Norrköping hade tre spelare med från start i de båda elvorna – Alexander Fransson på innermittfältet och Kalle Holmberg på topp i "Blågult" och Simon Skrabb i det vitblå finska laget.

Redan i 28:e minuten kom ännu en IFK-spelare in när Simon Thern ersatte en haltande Simon Tibbling. Därmed blev det ett rent IFK-innermittfält i Sverige, med Fransson/Thern.

Finland hade då redan tagit ledningen när Eero Markkanen slog in bollen från nära håll bakom Jacob Rinne i minut 22.

Fler mål blev det inte. Finland dominerade första halvleken men den fåtaliga publiken på Al Sadd Sports Club fick se en uppryckning av Janne Anderssons landslag efter paus.

Totalt 16 A-landskamper fördelade på fem spelare, och sex debutanter, var den minst sagt orutinerade svenska startelvans samlade landslagserfarenhet.

Det medan Finland mönstrade en uppställning med totalt 225 A-landskamper, nio spelare som spelade i Nations League under hösten och bara en debutant.

Svenske förbundskaptenen, och förre IFK-managern, var betydligt mer nöjd med andra halvleken än den första.

– Vi hade väldigt många nya och lite yngre spelare medan Finland var mer "färdigt". Det var också upplevelsen att många av våra spelare var nervösa i början. Vi tappade boll väl enkelt och det var hafsigt. Vi snackade i paus om att slänga bort det där med nerver och bara gå ut och köra. Det tycker jag de gjorde bra, andra halvleken var väldigt bra i 35–40 minuter, sa Janne i Cmores sändning kort efter slutsignalen.

Han berömde Alexander Fransson för en fin insats. IFK-spelaren hade bland annat ett fint kvitteringsläge med 20 minuter kvar, men skottet gick på en täckande försvarare.

Där hade Sverige en riktigt stark period med flera vassa lägen på bara några minuter.

– Vi parkerade ju på deras planhalva en stor del av andra halvlek. Hade det sett likadant ut som i den första under hela matchen hade jag varit besviken, men nu är jag jätteglad att vi kunde visa upp de här fina 35–40 minuter i andra, sa Janne.

Kalle Holmberg svarade för en blek insats i anfallet och byttes ut i 63:e minuten. Filip Dagerstål och målvakten Isak Pettersson fick ingen speltid nu. Det lär de få på fredag när Sverige möter Island, med IFK-spelaren Gudmundur Thórarinsson.

– Då blir det till stora delar en ny elva. Jag vill se alla i vår trupp, sa Janne.

Simon Skrabb byttes ut i 54:e minuten. Han blev ändå den ende vinnaren av IFK Norrköpings spelare i Qatar den här aftonen.