Fyra säsonger i Sleipner som defensiv klippa och ledarfigur. Nu meddelar Mikael Mattsson att det inte blir någon fortsättning på planen.

Backen har inte varit på Östgötaporten sedan mitten av november.

– Jag var tveksam redan efter förra säsongen. Jag jobbar hur mycket som helst och ska gifta mig i sommar. Tjejen har fått rätta sig efter mig tillräckligt länge nu, säger Mattsson om beslutet att varva ned.

Artikelbild

Samtidigt stöttar han Sleipner i den nya väg som föreningen valt.

Tidigare har det mest handlat om frän kritik – från såväl tidigare spelare- och styrelsehåll.

Läs mer: "Jag förstår inte varför de inte skulle kunna vara kvar".

Många reagerade starkt när Johan Roxström och Admir Dedic fick lämna tränarjobbet.

– Jag förstår att folk är irriterade över det men det är större än en tränarfråga. Klubben måste se i ett längre perspektiv. För att vara en division 2-klubb har Sleipner haft en dyr spelartrupp. Det handlar om klubbens existens. Det håller inte att ha en A-lagstrupp där man inte får tillbaka ett öre och tvingas försöka rädda livhanken, menar Mattsson.

Du kommer med en annorlunda syn på det?

– Det handlar inte om att göra avkall från en satsning utan mer om att bredda truppen och inte hämta spelare utifrån som är bättre än de som finns i den egna verksamheten. Jag förstår klubben. Det har kastats en del skit men det finns två sidor av myntet, menar Mikael Mattsson.

Lockar det att spela i en lägre division?

– Nej, inte i nuläget. Sen vet man inte längre fram i maj men just nu finns det inte tid. Även om det inte blir något mer spel i Sleipner kan det bli att jag blir kvar i klubben i en annan roll.