Svenska cupens andra omgång lottades live på Svenska fotbollförbundets hemsida. Dagsbergs tränare Anders Gahnström följde lottningen i den norra gruppen, geografiskt indelad. Kvar fanns IFK Norrköping, Djurgården och Brage att möta för Dagsberg när Vikbolandsklubbens lott drogs ur skålen.

Det blev superettanklubben.

Nitlott?

– Det var nära. Brage ligger i toppen av superettan. det är inget dåligt lag att möta. Självklart hade det varit kul att möta en allsvensk klubb. Men nivåskillnaden mellan oss och Brage är mycket stor. Den växer ytterligare mellan oss och IFK eller Djurgården, sa tränaren Anders Gahnström som inte var besviken över utfallet.

Sportsligt bättre för er?

– Det är ett fruktansvärt bra lag ändå. För några av spelarna blir det den största matchen i deras karriär. Samtidigt drar det här med sig att det blir lite mer go i laget och klubben. Något att se fram emot under hösten. Alla är sugna att vara med och höjer sig ett snäpp. Samtidigt ytterligare en match, i ett trångt spelschema, sa Gahnström.

Dagsbergstränaren ser ändå möjligheter för laget som ganska överlägset leder division 4 östra.

– Vi har en bredd i truppen. Det är många som konkurrerar. Några som spelar mot Brage kommer stå över om belastningen blir för hård vilket gör att andra killar som kan få chansen, säger Gahnström som får en festlig höst i jakten på en plats i trean, kryddat med cupspel.

Tränare för Brage är den tidigare IFK-profilen Klebér Saarenpää.

För IFK Norrköping blir det bortaresa till Sundsvall för att möta IFK Timrå.

Assisterande tränaren Maths Elfvendal känner till division 2-klubben.

– Det är bara tre mil från mitt föräldrahem där jag växte upp. Det ska bli kul att komma dit upp och spela inför familj och vänner från min hemstad. Annars har jag inte hunnit reflektera över den matchen ännu, säger Elfvendal som planerar inför Häcken hemma och bortaresan mot Saint Patric's nästa vecka.

Matcherna i Svenska cupens omgång 2 ska spelas 21 eller 22 augusti enligt Svenska Fotbollförbundet.