SE OCKSÅ: Så var höjdpunkterna i Citys seger

30-åringen från Geneva utanför Chicago slog sig ned på en stol.

Pustade ut.

Artikelbild

| I Kyle Knotek och Lawson Sabah har Linköping City ett mycket hårt jobbande innermittfältspar. Knotek är inne på tredje säsongen i klubben.

Och log.

Det blev seger med 1–0 mot Sollentuna i lördags, det betyder nio poäng på sex matcher och en klart godkänd start på säsongen för nykomlingen. Ett mål borde ha varit betydligt fler, men Esat Jasharis tidiga fullträff avgjorde.

– Vi hade pratat mycket om att gå ut och ha kul och det hade vi. Vi dikterade villkoren och jag är stolt över grabbarna, sa Kyle Knotek.

Han var sig lik.

Hårt jobbande, en massa spring i benen och många vunna dueller på mittfältet.

Han är inne på tredje säsongen i Linköping och räknar med att den här gången vara med hela vägen in i mål. Ni kan ju alltid försöka att få honom att säga något negativt om staden, människorna och City.

Lycka till.

Det är alldeles omöjligt.

Allt är bra.

– Jag blev förälskad direkt när jag kom hit. Det är inte för stort, så att du går vilse och inte känner någon, men samtidigt inte så litet att du ser samma människor varje dag. Jag tycker att det mesta med Sverige är fantastiskt. Ni tar hand om människorna och gör bra saker för miljön, sa Kyle Knotek.

Han har tidigare spelat proffsfotboll i USA, Finland och Japan och nu gör han det i Linköping. Klubben har som mål att så fort som möjligt ta steget upp i superettan och amerikanen hänger gärna fortsatt med på resan.

– Jag är aldrig nöjd med var jag är. Det hade säkert varit samma sak om jag spelat i allsvenskan. Den amerikanska mentaliteten, du vet. Att alltid vilja ha mer, att aldrig kunna slappna av. Det vore fantastiskt att få vara med och ta sig uppåt med det här laget och den här klubben.

Chanserna till det?

– Bra. Om vi gör det vi ska finns det inget lag i den här ligan som vi inte kan tävla med. Vi kan slåss i toppen. Nu har vi inte mött topplag som Carlstad och Västerås och de matcherna blir bra tester för var vi står. Det känns som vi blir bättre och bättre.

Knotek kallar sig själv för fotbollsnörd och tänker fotboll stora delar av dygnet.

– Jag läser en del del. . . och så vandrar jag omkring och utforskar Linköping. Vi springer säkert på varandra snart. Haha.