Division 1-nykomlingen City har matchat mot bra lag på försäsongen och exempelvis mött både Örebro och IFK Norrköping. När division 2-laget Sleipner kom på besök till Linköping arena hade fokus ändrats från försvars- till anfallsspel.

Med lyckat resultat.

– Kul för grabbarna att få göra mål när vi fokuserat på det i veckan, sa Melke Alan.

Det var 1–0 i halvtid (Matheus Garcia) innan Esat Jashari tog över händelserna. Cityanfallaren gjorde tre raka mål och fortsätter vara het på försäsongen.

– Jag kallade till mig Esat före starten av andra och sa att jag ville se att han gör mål och inte tråcklar så mycket. Han svarade med att göra tre, sa Melke Alan och skrattade.

Tidigare Cityspelaren Dominic Furness testar med klubben och spelade på det centrala mittfältet. Tanken är att Furness ska provträna med City kommande vecka.

– Han gjorde det bra och hittade flera djupledsbollar över deras backlinje, sa Melke Alan.

Sleipner har tappat många spelare sedan förra säsongen och hade inte kraft att skaka City. Två skott på mål var det som gästerna åstadkom under 90 minuter.

– Det såg ut ungefär som i division 2 förra säsongen. Vi hade mycket boll och skapade en hel del chanser. När vi gasade på var det klasskillnad, sa Melke Alan.

Det är också klart att City kommer låna ut målvaktstalangen Dimitrios Goga till Malmslätts AIK i division 4 kommande säsong.

– Vi tror detta kommer bli perfekt för hans utveckling att få träna och spela i den miljön. Det är även roligt att vi kan hitta samarbeten mellan klubbar i Linköping för att utveckla talanger på rätt sätt, säger Melke Alan till Citys hemsida.