– Väldigt skönt att få in 1–1 där med sista sparken, menade Mjölbys målskytt David Lundgren.

Kvitteringen kom alltså i den 90:e matchminuten och därmed är Mjölbys försprång fortsatt fem poäng med fyra omgångar kvar, men att seriesegern skulle vara klar vill Lundgren inte veta av.

– Det är tolv poäng att spela om, så det är mycket kvar ännu, menade Lundgren.

Artikelbild

Hjulsbro hade nog behövt vinna idag för att på allvar sätta press på Mjölby inför slutspurten av serien, men tack vare tabelltrean Rimforsas förlust idag så säkrade man med största sannolikhet minst kvalspel till division tre.

– Hade vi vunnit idag så tror jag vi tagit hem serien faktiskt, Mjölby har bland annat både Rimforsa och Boren kvar att möta och de var uppenbart nervösa idag och kom enbart för att hämta en poäng, menade Hjulsbros tränare Kent Pettersson.

Hjulsbro fick mittbacken Alexander Ahlstrand utvisad i inledningen av den andra halvleken efter två gula kort, men ändå lyckades man ta ledningen i slutskedet av matchen när matchens lirare Fredrik Rydwik nickade in Christoffer Linds hörna vid den första stolpen.

– Jag brukar inte ens få flytta upp på hörnor, men idag fick jag chansen ett par gånger och den sitter ju fint på första där, menade Fredrik Rydwik.

Övriga resultat: Mantorp-Studenterna 4–3, Boren-LSW 3–0, Ljungsbro-Rimforsa 2–0, Malmslätt–HBK 2–1.