– Det här är en match där vi hade behövt tre poäng i, det ska vi inte sticka under stol med, sa Maif-spelaren Valon Silka efter den tunga förlusten borta mott Huddinge.

Hemmalaget vann med 2–1 (0–0) inför 123 åskådare på Källbrinks IP:s svårspelade konstgräsmatta och det var förstås deppigt värre i Maif-lägret efteråt. Efter den mållösa premiären mot Arameisk Syrianska hade Maif hoppats på segerjubel, men nu blev det precis tvärtom.

– Det är samma problem i dag som i premiären, vi kan inte göra mål på våra chanser och gör man inte det är det svårt att vinna fotbollsmatcher, sa Valon Silka.

Efter en mållös första halvlek, där Maif var spelförande på den hårda planen, var det hemmalaget som tog ledningen i den 51:a minuten genom Shaun Lomas, som elegant knorrade upp bollen i det ena krysset bakom Maif-målvakten Oliver Bergman.

Men – Maif-repliken kom snabbt. Två minuter senare blev framfusige Renato Rako fälld i straffområdet och Valon Silka klev fram till straffpunkten och satte kvitteringen till 1–1. Seriespelets första Maif-mål 2019.

Och, där och då, kände straffskytten stark medvind för Maif.

– Vi fick mycket energi, men det varade ju inte så länge, tyvärr.

Nej, åtta minuter senare låg nämligen bollen återigen bakom Maif-målvakten Bergman. Ett långt inkast skarvades av Tobias Corneliusson och via några ben hittade bollen in över mållinjen.

– Ett riktigt skitmål som är svårt att analysera, och det kändes riktigt tungt att åka på, sa Valon Silka.

Maif började sedan jakten på ett kvitteringsmål, och visst skapades en del chanser, inte minst genom Renato Rako – men det blev ändå inga mål. Huddinge höll undan och Maif får gå in i en ny träningsvecka med en inspelad poäng på seriens två första matcher.

– Det är ju inte alls vad vi hade hoppats på. Det positiva är att vi spelar okej och skapar chanser, men vi har inte fått till målskyttet, sa Valon Silka.

– Sedan är det alltid tufft i början av serierna, då har alla lag energi och är svårspelade, även de som förväntas vara i botten.

I nästa omgång tar Maif emot Tyresö hemma på Idrottsparken, ett Tyresö som spelat ihop fyra poäng i serieinledningen och under lördagen besegrade Newroz med 2–1.

Fakta, Huddinge-Maif 2–1 (0–0)

Målen: 1–0 (51) Shaun Lomas, 1–1 (53) Valon Silka, 2–1 (61) Tobias Corneliusson.

Varningar, Huddintge: Anton Bergholm, Julius Armalis. Maif. Simon Karlsson och Jonathan Hellqvist.