Det slutade hela 3–9 (1–3) i en match som på förhand kändes oviss, och det var många deppiga KFUM-spelare efter slutsignalen.

– Vi hade bara sju utespelare och orkade inte hela vägen. Tyvärr föll vi igenom på slutet, det blev för många mål, sa Jakob Björk.

Han suckade. Första säsongen som futsalspelare har innehållit många förluster i matcher som flera gånger sett likadana ut. KFUM skapar tillräckligt många chanser för att leda matchen och till och med avgöra, men det har gått troll i målskyttet och bollen vill bara inte in. Som mot Nacka juniors, där hemmalaget radade upp lägen i den första halvleken.

– Frustrerande. Det kanske är lätt att säga så här i efterhand, men jag tycker vi borde ha vunnit flera matcher med tanke på hur mycket vi skapar. Vi måste börja sätta våra lägen, sa Jakob Björk.

Det var jämnt och tätt i stora delar av den första halvleken, men Nacka fick två sena mål och kunde gå till paus med en tvåmålsledning. Efter ytterligare två mål i början av den andra halvleken var matchen mer eller mindre avgjord och KFUM ägnade sig mest åt att gnälla på den förvisso svaga domarinsatsen.

– Vi tar med oss det som är bra till nästa match, sa Jakob Björk.

Målen, KFUM: Ilhan Pepeljak, Matheus Garcia och Oskar Alm.

Publik: Ca 60.