KIF-veteranen fick fira i comebacken

Ett telefonsamtal var allt som behövdes för att få fart på veteranen igen.

11 augusti 2019 15:18

– He, he. Bella (Kjell Bengtsson, tränaren) ringde och frågade om jag ville komma ner och snacka lite med grabbarna för att tända dem inför matchen. Och plötsligt stod jag på planen ... från start, säger Kristbergs Bobby Haxholm och skrattar.

Med 41-åringen i säsongsdebut så passade också Kristberg på att skrälla i den västra fotbollsfemman. Det blev seger med 3–2 borta mot tabelltvåan Skeninge.

– Riktigt kul. Vår ork är kanske inte den bästa, men vi spelade ett riktigt bra försvarsspel mot en duktig motståndare, säger Haxholm.

En spricka i foten har stoppat allt tidigare spel den här säsongen, men sommaren har varit en bra läkningsperiod och när nu frågan kom om spel så fanns både sug och hyfsad form på plats.

– Det var väl något återbud som gjorde att jag fick starta matchen, men det var bara att gå ut och köra.

Gav det mersmak så det blir fortsatt spel i höst?

– Ja, lite till ska jag nog köra. Det är väl match redan på onsdag så det är inte omöjligt att jag spelar då om Bella vill.

Kristbergs mål i segermatchen mot Skeninge gjordes av Markus Rehnström, Conny Carlsson och Hampus Andersson. Anders Setterberg agerade i sin tur tvåmålsskytt för SIK, som nu tappade värdefull mark i toppstriden.

Lördagssegrar i femman blev det även för LSW och Österstad. LSW vann med säkra 3–0 (2–0) efter mål av Nils Nygren (2) och Eric Lönnqvist. Österstad erövrade i sin tur tre poäng via snygga 5–1 (2–0) hemma mot Stjärnorps SK. Martin Hovlund svarade för två fullträffar och övriga mål för Österstad gjordes av Jacob Blad, Pierre Lilja och Jimmy Bothén.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Mildaeus