LÄS MER: AFK lämnar platsen i division 2?

Han är stark kraft i Linköping City och även ansvarig för nybygget av ”farmarlaget” AFK Linköping. När försäsongen nu kommit igång – och City redan spelat dubbla träningsmatcher – har AFK ännu inte någon färdig trupp.

– Just nu har vi spelare som tränar både med Citys A-lag och U19. Vi har delat upp dem beroende på nivå. Sen är det en del spelare på väg in, säger Neshati.

Så det finns ingen oro att ni ska få lag?

– Absolut inte. AFK är anmält till division 2 och kommer att spela i den serien. Det var en bra fråga, för det är många som undrar, men där finns ingen som helst tvekan.

Som vi berättat tidigare finns en tanke om att samarbeta med agentur i Brasilien för att bygga laget kring fem-sex brasilianska spelare som på sikt skulle kunna ta steget upp i Linköping City. Det spåret är fortfarande hett, men Khalid Neshati säger:

– Vi har en del trådar ute och diskuterar olika projekt. Det kan bli spännande, även om ingenting är tillräckligt klart för att gå ut med.

LÄS MER: AFK satsar – på brasiliansk touch

Vet ni vem som blir tränare?

– Nej.

Borde ni inte veta det nu?

– Vi resonerar fortfarande hur vi ska göra där. Ska vi ta del av kunskapen som redan finns här eller ska vi ta den utifrån? Om vi får projektet med Brasilien i hamn har vi ett namn (Claudio Bueno Sartori) som definitivt kommer att vara en av tränarna.

Vad återstår för att planerna ska gå i lås?

– Det är en hel del. Vilka spelare som kommer hit, finansieringen ska lösas och vi ska få in rätt karaktärer. Det ska vara spelare som har potential att hamna i City och förhoppningsvis redan till sommaren.

Förra årets spelare i AFK Linköping – som som nykomling slutade tia i tvåan – gavs fritt fram att lämna under frimånaden i vintras och bara ett fåtal ser ut att bli kvar. Klart är att det även under 2019 kommer att finnas en så kallad utlåningslista där totalt fem spelare upp till 23 år kan vandra fritt mellan samarbetsklubbarna.

– I stort sett blir det ett nytt lag i AFK, säger Neshati.

Utöver arbetet med AFK Linköping har Cityledningen under vintern byggt tre akademilag: U16, U17 och U19. Där har hämtats spelare från AFK:s motsvarande lag, men också värvats en hel del utifrån.

– Vi kan inte ta på oss hela ansvaret för AFK utan håller på att bygga en organisation som kan sköta sig själv under 2019. Tyvärr finns ett ekonomiskt underskott, som vi jobbar med för att försöka hinna ikapp. AFK:s plats är till nytta för City för framtiden, säger Khalid Neshati.

AFK Linköping ställer närmast upp med ett lag i Håkan Sandbergs minnescup i veckoslutet.