Med 17 mål kom anfallaren trea i seriens skytteliga i tvåan, och han vann den interna skytteligan i Maif.

– Det är bra gjort av en 20-åring som är ny i laget. Vi är glada att kunna förlänga två år till med honom, säger Daniel Soner i Maifs sportgrupp.

Lugonja säger så här om förlängningen:

– Jag är glad att jag fått skriva på ett nytt kontrakt med Motala AIF för det är en jättebra klubb och jag trivs bra här och dom kände samma sak för mig. Jag kom ju direkt från Grekland till Motala och började spela en ny säsong här och jag tycker det gick bättre än vad jag trodde. Jag är ganska nöjd med min prestation och att vinna skytteligan i Motala kändes sjukt bra för jag hade färre matcher spelade. Komma trea i skytteligan är jag också glad över, säger Eldin Lugonja och fortsätter:

– Jag är mer än redo inför nästa säsong och längtar tills vi ska börja spela igen. Jag kommer självklart att hjälpa laget ännu mer för jag tror verkligen på oss, för det här gänget kan verkligen spela fotboll och vi har sjukt duktiga fotbollsspelare. Målet är såklart att vi ska ta oss upp till division 1 och jag är nästan helt säker på att vi kommer göra det och jag kommer göra allt för att vi ska lyckas med det, säger anfallaren.

I övrigt är det klart att målvakterna Marko Cagalj och Anthony Ferrara lämnar Maif, liksom kortidsamerikanerna Omar Mohammed och Anthony Manning.

Nyazeeländaren Joe Harris har däremot kontrakt även nästa säsong, och hans bror Jacob Harris för Maif en dialog med.

Mattias Jansson återvänder efter en utlåning till AFK Linköping.

– En majoritet av våra spelare har kontrakt nästa år, men vi tittar på nya spelare på alla positioner, säger Daniel Soner.

Klubbar högre upp har visat intresse för Simon Karlsson, Adam Egnell och Johannes Ehn, men inget konkret intresse. Egnell och Ehn har utgående kontrakt.

Jonathan Johansson från AFK Linköping är inte aktuell som tränare.

Årets assisterande tränare Pierre Walfridsson blir kvar i klubben, men det är oklart vilken roll han får.