Nykomlingen var beroende av en vinst borta mot Högsby, samtidigt som Myresjö/Vetlanda inte skulle vinna i sin avslutning mot Boxholm.

Men det blev förlust med 3–4 för Knäppingsborg och vinst för Myresjö/Vetlanda som nu får försöka hänga kvar via kval.

Knäppingsborg får ta steget ner i division 4 i stället.

– Vi visste att det skulle bli tufft på förhand eftersom vi inte hade några avbytare nu heller. Men vi gjorde det jättebra utifrån förutsättningarna, konstaterade tränaren Fredrik Wikström efter degraderingen.

Det blev lite rockader i laget och ordinarie förstemålvakten Jakob Stenberg skickades upp på topp där han förvisso blev tvåmålsskytt.

Men det är inga optimala förhållanden om man vill vara ett stabilt division 3-lag. Så har det ofta sett under säsongen också, som inleddes ryckigt när tränaren Alija Dizdarevic lämnade laget tidigt i våras efter ett par märkliga turer.

– Det har varit upp och ner hela tiden och folk har kommit och gått som de har velat. Det går inte på division 3-nivå, och när vi inte har något U-lag underifrån heller. Folk måste komma och träna och man måste kunna ta en bänkning. Om man ser till hur det har varit har det ändå gått otroligt bra vissa matcher. Vi slog ju Myresjö hemma med 6–3 utan en enda avbytare exempelvis, sa Wikström.

Han utlovade en fortsättning för laget i division 4, men kanske inte med samma satsning som tidigare.

– Jag har inte hunnit tänka hur det blir för egen del. Vi får se var det slutar.