Säsongens första tävlingsmatch, hemmamöte med allsvenska konkurrenten LB 07 i svenska cupen, väntar på lördag för LFC. Då är beskedet att landslagsforwarden Lina Hurtig kommer att finnas med efter skadan hon ådrog sig på uppvärmningen (!) inför landskampen mot Sydafrika för några veckor sedan.

– Ja, Lina är klar och kommer att spela. Om än inte i 90 minuter, säger Marcus Walfridson, tränaren.

Men hon kommer att starta matchen?

– Ja, det är tanken.

Även danska landslagsbacken Maja Kildemoes har dragits med en del skador, men finns med i tänkta matchtruppen. Där blir det dock bara tal om inhopp under matchens gång.

– Det gäller att bygga upp det gradvis, säger Walfridson.

Däremot är det mer oklart hur länge unga duon Wilma Thörnqvist och Emmaliina Tulkki blir borta. Törnqvist drabbades nyligen av en knäskada på träning och ska inom kort göra en magnetkameraundersökning för att få besked om vad som är fel. Första beskedet är att korsbandet klarat sig och att det rör sig om en ledbandsskada med några månaders bortovaro.

Tulkki är sjuk och kvar hemma i Finland. Så här långt har inte testerna givit något klart svar på vad som ligger bakom bekymren. Johanna Rasmussen är inte heller ännu spelduglig efter korsbandsskadan under förra säsongen.

Marcus Walfridson ser fram emot att inleda tävlingssäsongen redan nu och hyllar det nya upplägget med cupspel under försäsongen.

– Allt fokus är hela tiden på nästa match, så det är klart att cupen är viktig. Skönt att få spela matcher som verkligen betyder något. Det är ingen höjdare att stå och frysa och veta att det är tolv veckor till första tävlingsmatchen, säger han.