– Den spontana känslan lagmässigt är väldigt positiv. Jag har kommit till en väldigt professionell miljö och jag känner att jag kommer att kunna ta de stegen jag vill ta genom flytten hit. Det är verkligen en bra miljö och ett härligt gäng som det är lätt att komma in i. Truppen känns väldigt bra och vi har en bra variation och bredd. Kan man bygga på det här i ett par år kan det bli hur bra som helst, säger Hilda Carlén.

År 2010 var Hilda Carlén med i LFC-truppen på lån, men hon har aldrig bott i Linköping tidigare.

– Det är svårt att säga om det är någon större skillnad från nu och då. Jag var bara här en träning i veckan och sedan för match. Men det är klart att damfotbollen överlag har gått väldigt mycket framåt de senaste åren med ett högt tempo på träningarna. Jag har trivts jättebra i Piteå under mina fyra år där – men till slut kommer man till den punkten att man vill ha en förändring.

Vad kan LFC ge dig som du inte haft de senaste fyra åren i Piteå?

– Jag får möjligheten att spela Champions League med tuffare motstånd. Det är ett högre tempo på träningarna. Viljan att vinna är väl densamma i alla lag – men möjligheten i Linköping är väldigt stor. Vi har en bra trupp och det kan bli ett riktigt spännande år.

Nu blir det i alla fall inget pendlande för Hilda Calén. Flyttlasset har gått från den lilla staden Piteå till den lilla storstaden Linköping.

– Jag trivs väldigt bra här. Jag kommer från Ystad som är en väldigt liten stad jämfört med Linköping, och det är förmodligen därför jag trivts bra i Piteå också. Men Linköping känns inte så himla stort som det kanske egentligen är. Sedan har jag även fått en supermysig lägenhet som jag trivs i. Det känns riktigt bra, säger Calén.

Nu är det match mot Limhamn Bunkeflo i Svenska Cupen som är LFC:s nästa utmaning.

– Vi har haft lite matchgenomgång och förberett oss på bästa sätt under veckan. Det blir en intressant match. Vi pratar mest om vårt eget spel eftersom det är väldigt nytt allting. Det gäller att fokusera på rätt saker. Vi vill komma till så många avslut som möjligt.. och hålla nollan såklart. Gör man det så har man ju i alla fall en poäng, säger Calén och ler.