LÄS MER:Ordföranden lämnar LFC

– Hon blir borta i sex veckor eller så. Det blir inget mer spel för henne, säger Olof Unogård, tränaren.

Danska veteranen Johanna Rasmussen skadade korsbandet i bortamötet med Piteå före landslagsuppehållet och väntar nu på operation. Karriären kan därmed vara över för 35-åringen även om inget beslut är taget.

– Jag vet inte hur hon tänker inför nästa år. Men om det är slutspelat finns tankar på att försöka att behålla henne i någon annan roll, säger Unogård.

LÄS MER:Duo förlänger med LFC

Emma Jones värvades in i sista stund innan transferfönstret stängde och har fått ytterst begränsat med speltid. Nu spelade hon träningsmatch mot ett pojklag med Wales landslag när olyckan var framme.

– Hennes säsong är över, säger Olof Unogård, som annars kan glädja sig åt att stora delar av truppen inför 2019 är klar. Senast att förlänga var alltså Lina Hurtig och Lisa Lantz som skrivit nya tvåårskontrakt med klubben.

– Det känns fantastiskt bra. Det har ryktats flitigt om att Lina varit på väg utomlands, men både hon och Lisa vill vara kvar och tror på satsningen vi gör för att komma tillbaka och slåss om SM-guldet. Jag ser fram emot att jaga nya framgångar för LFC tillsammans med båda två.

Av tongivande spelare i övrigt har bland andra Stephanie Labbé, Anna Oscarsson, Kosovare Asllani, Frida Maanum och Filippa Angeldahl sedan tidigare gällande avtal över nästa år. Lagkaptenen Janni Arnth är av allt att döma också nära en fortsättning. Nyligen gjordes klart med en mycket stark förstärkning i Nilla Fischer som ansluter nästa sommar.

– Vi ligger jättebra i fas och jag räknar med att låsa några tunga namn till inom en snar framtid. Klubbarna på damsidan blir proffsigare och proffsigare, vilket gör att tidpunkten för transferkarusellen tidigareläggs för varje år, säger Olof Unogård.

Hur många nya namn utifrån räknar du med?

– Säg att det är två–tre nya namn som jag har på tapeten. Det ska vara spelare som går rakt in i startelvan.

Lina Hurtig, som kommit tillbaka efter en skadefylld säsong och nu känns som en mer eller mindre given VM-spelare nästa sommar, säger i ett pressmeddelande:

– Jag är glad över att ha förlängt mitt kontrakt. Jag trivs väldigt bra i klubben och ser fram emot att vi kan ta oss till toppen igen.

Efter landslagsuppehållet väntar närmast hemmamöte med Eskilstuna på lördag – och sedan Champions league-möte med Paris Saint-German om en dryg vecka. Där är det fortsatt frågetecken om målvakten Matilda Haglund hinner bli spelklar efter sin knäskada.

– Det blir en kamp mot klockan, säger LFC-tränaren.