Lindö hade allt i egna händer inför bortamötet med Gullringen. Då blev det proppen ur.

0–5 slutade matchen som skickade upp Lindö i trean.

– Så jävla bra. Det bästa vi har presterat i år. Det var en fröjd att se grabbarna, jublade "Joffa" Massi innan hela gänget förberedde sig för att fira avancemanget på stan.

Artikelbild

| Hattarna åkte på i Gullringen.

Föreningen kunde inte fått ett bättre kvitto än efter årets sista match.

– Det var ingen bluffseger. Vi visar verkligen att vi har i division 3 att göra. Sen blev det väl lite nonchalant efter paus när vi ledde med 4–0 men det kan man ta i en sån här match.

Lindös mål i den sista matchen gjordes av Sebastian Francisco 2, Sead Muric, Philip Forsström samt ett självmål.

Efter jublet i Småland kunde Massi konstatera att målsättningen höll.

Artikelbild

| Josef Massi.

– Vi har ställt krav på varandra och gick också ut med att vi skulle till division 3. Då är det lätt att få gliringar om det inte går. Vi klarade inte den första chansen (att vinna serien) men då fick vi bestämma oss för att gå den långa vägen i stället. Nu i efterhand känns det bra att vi har fått känna på ett kval. Vi har en jäkligt ung trupp med många grabbar under utveckling och det här var jättebra för dem, att få vara med och gå rent i kvalet.

För Josef Massi var det en skön repris av tidigare höstar.

– Jag tror jag har varit med om åtta eller nio avancemang och det är lika fantastiskt jäkla skönt varenda gång Det är bara från trean till tvåan som fattas, sen kan jag stämpla ut, sa Lindötränaren och skrattade.