– Vi pratar med tre personer som är intressanta för oss, säger Daniel Soner, företrädare för sportgruppen i Maif.

Efter att Vladan Ladan lämnade/sparkades under sommaren så gick Bosse Johansson och Pierre Walfridsson in och tog säsongen i mål. Det blev en fjärdeplats till slut, men långt från målet att nå toppen och ha chans på uppflyttning.

Nu tar man sikte på nästa säsong och Daniel Soner medger att man nu, efter några säsonger med ständiga tränarskiften, vill ha en mer långsiktig lösning.

– Det är därför det drar ut på tiden lite grann, för att vi verkligen vill vara noggranna. Om det sen blir rätt vet man inte förrän man har facit i hand, men vi vill göra ett så gediget jobb som det bara går för att känna att vi vänt på alla stenar och diskuterat igenom allt.

Just nu arbetar man med tre namn.

– Jag kan inte säga var eller på vilken nivå de varit tidigare, däremot kan jag säga att ingen av dem är från Motala.

Vem sköter träningen nu?

– Just nu har vi ingen kollektiv träning utan killarna kör individuellt. Vi träffas igen den 26 november för några veckors träning inför bland annat cuper i futsal, sen drar den ordentliga försäsongen igång i början av januari.

När tror du att en tränare kan vara på plats?

– Jag hoppas till försäsongen börjar i januari, men det är inte helt säkert att det blir så. Det är många bitar som ska klaffa för att vi och den tilltänkte tränaren ska bli nöjda.

Hur går rekryteringen av spelare?

– Det jobbet görs parallelt av oss i sportguppen men självklart skulle det vara önskvärt att en klar tränare var involverad i det jobbet.