Maif vill gå bandyns väg

Tiden talar för Motala AIF, ett svårslaget gäng som har chansen att blanda sig i en kvalkamp. Nu vill Maif också kopiera bandyns framgångsrecept, skriver Jens Bollius efter lördagens seger mot Värmbol.

10 augusti 2019 20:05

Gruppdynamikutbildaren Per Gullbrand har gjort ett jättejobb med IFK Motalas bandylag. Succén har inte gått obemärkt förbi och nu kan Gullbrand anlitas även av grannen Motala AIF i fotbollen. Gullbrand och Maiftränaren Christer Persson har i alla fall haft ett inledande lunchmöte.

"Planeringen är i full gång inför nästa år och vi vill utvecklas både på och utanför planen. Han har gjort ett bra jobb i bandyn och om vi har den här kompetensen i stan är det klart att det är intressant. Vi bygger någonting långsiktigt just nu", säger Persson.

Per Gullbrand betonar att hans sportfokus i Motala är bandyn en vinter till, men han säger också att han är nyfiken på Maif och fotbollen i stan. Gullbrand har för övrigt Maifsupportern Roland Johansson som granne.

"Min bild av Maif består bara av de människor jag träffat i Maif. Hittills är det min härliga granne Roland som alltid ställer upp. Och så har jag träffat tränaren Christer Persson. Han gav ett mycket enkelt, kunnigt och målmedvetet intryck", säger Gullbrand.

I mina öron låter det som en perfekt kombination, att få in Gullbrand även i Maif. Om nu Gullbrands tid räcker till.

Maif har bra tränare och bra spelare och ett bra försvar. Men behöver någon sorts pricken över i för att bli ett riktigt vinnande lag över tid. Som kan etablera sig i ettan. På något vis behövs ett gruppdynamikarbete, om det så leds av Per Gullbrand eller någon annan coach vid Christer Perssons sida.

Persson bygger metodiskt och långsamt och det är helt rätt, det som Maif behöver. Men faktum är att jag tror att Maif kan blanda sig i en kvalkamp uppåt redan i höst. Så stabilt känns laget och det finns hungriga bänkspelare, som exempelvis Khaled Qasem, som både skapar konkurrens och spets. Det finns en hel del som talar för Maif just nu.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius