- Det sätter sig i huvudet, säger lagkaptenen Calle Appelquist om formsvackan.

Skador och avstängningar har varit ett genomgående tema som stört Sleipner under vårsäsongen. När Högsby (matchen slutade 0–0) kom på besök saknades inte mindre än elva spelare i hemmalaget. Istället fick yngre spelare chansen att visa upp sig.

Två av dem var bröderna Aleks och Aleksandar Azizovic som kombinerade snyggt emellanåt. Ändå saknades den riktiga skärpan hos Sleipner när det gällde.

Artikelbild

| Kristian Gerle kollar långt efter bollen. Bakom går anfallskollegan Daniel Källsholm i backen.

– Vi blev lite valpiga och plottriga i straffområdet. Med lite mer hunger och jävlar anamma borde vi ha kunnat tåa in en boll, tycker tränaren Simon Dogan.

Sleipner inledde bäst med stort bollinnehav under första halvtimmen. Därefter arbetade sig Högsby in i matchen och skapade två heta målchanser - en på vardera sida halvtidsvilan. I andra halvlek låg Sleipner på medan Högsby stack upp i kontringar - men det blev varken mål eller seger för något lag.

– Det är klart att det tär på självförtroendet. Vi började bra i våras men sedan har det gått sämre och det sätter sig i huvudet, säger Calle Appelquist.

Sleipner går därmed till uppehåll som tabellfemma med elva poäng upp till IK Tord i ledning. En besvikelse, enligt förhandsförväntningarna.

Artikelbild

| Michael Schepler.

– Vi hade ett möte i måndags där vi rensade luften med åsikter om oss själva och varandra. Vi måste steppa upp och engagera oss mer, säger Dogan.

Uppehållet kommer lägligt för Sleipner som räknar med att få tillbaka flera nyckelspelare i höst. I år poängterade laget vikten av en bra försäsong, men istället har det blivit skadekaos.

Artikelbild

| Roni Bermal kunde mycket väl blivit utvisad när han saxade Wincent Franzén.

– Vi har kanske inte skött våra kroppar till hundra procent, men det är mycket otur också, säger Appelquist.