Det var en avvaktande start mellan båda lagen på Atlaslunden. Avsluten och spelet gick i hemmalagets favör, men de klara möjligheterna lyste med sin frånvaro från båda lagen före sommaruppehållet.

Det var först i de sista fem minuterna som matchen fick nerv.

Tranås utnyttjade ett missat hemspel och Robin Öst kunde lägga in 0–1.

Artikelbild

| Christian Moche

– Första halvlek var vi klart bättre spelmässigt. Ett skott i ribban, några hlavbra chanser. Det kändes riktigt tungt när de får sitt mål. Vi missar ett bakåtpass och får ett mål i arslet, när de knappt haft någonting. Det jag tyckte var bra var sättet vi reagerade på direkt efteråt, sa Daniel Helmesjö.

Linus Andersson utmanade det rödklädda försvaret i deras box, vilket resulterade i straff på tilläggstid.

Linus gjorde inget misstag.

– Han gör det strålande och drar dit 1–1, mer än rättvist att vi fick till kvitteringen.

Artikelbild

| David Centeno Norberg.

Känslan förstärktes i den andra halvleken när Albin Svensson noterades för 2–1. Torstorp var inte riktigt lika bra som i första, men det förande laget.

På slutet kom en ny kalldusch på frispark som via en hemmaspelare går i målet.

Artikelbild

| Daniel Helmesjö.

– De hade en frispark som var inåtskruvad, som en av våra spelare försöker få bort. Det räcker med ett farligt läge så kan det bli match.

Efter det blir spelet lite Hawaii. De känner att de kan stjäla matchen och får ett jätteläge på slutet då en kille nickar utifrån. Vi kunde ha tappat alla poängen. Samtidigt är det synd att vi inte får med oss mer, när vi spelar så pass bra, sa Daniel som fick klara sig utan sina två ordinarie mittbackar.

– Edvin Bulic och Ola Pynnönen gör en riktigt stark insats som hela laget. Linus på topp är giftig och skapar lägen, sa Helmesjö inför sommarvilan i den jämna tabellen.