Andreas Johansson bytte Linköping City mot Åtvidaberg FF tidigare i vintras, men försvararen finns inte med i ÅFF:s matchpremiär på torsdagskvällen. Johansson dras med en lättare lårskada och ser matchen från läktaren.

– Det är ingen idé att riskera något så här års, bättre att skadan får läka helt, säger Pontus Hydén.

Simon Marklund (provspel med Blackburn) och Lucas Öhrn (lätt skadad) är två andra ÅFF-are som missar matchen. Å andra sidan får ÅFF se Hässleholms William Andersson i spel, mittfältaren provtränade förra veckan och gav ett bra intryck.

– Jättekul att det drar i gång. Till stora delar har träningarna hittills handlat om hur vi vill jobba i försvarsspelet, det ska bli intressant att se om det börjat klicka, säger Pontus Hydén.

För division 2-nykomlingen AFK Linköping är det också premiär.

– 17 utespelare kommer få minst 45 minuter. Tyvärr är två av våra målvakter sjuka och den tredje är i Thailand, så vi kommer behöver låna en målvakt, säger Jonathan Johansson.

– Vi har tränat sedan den 7 januari och haft det gynnsamt rent skademässigt. För vår del handlar det om att få matchminuter tillsammans, jag tittar inte så mycket på den individuella prestationen, säger Jonathan Johansson.