Oväntad matchhjälte för Smedby

"Högt så att målvakten inte hinner ta den", sa Smedbys matchhjälte Vetle Larsén om avslutet som inte direkt skvallrade om att matchhjälten är högerback.

18 maj 2019 19:57

En sur derbyförlust mot Sleipner där eftersnacket handlade om "Randigts" segermål var över linjen eller inte. Smedby gjorde det bästa av 1–2-nederlaget och klev ut med rejäl fart under fötterna mot Mjölby.

Bara för att åka på ett baklängesmål i andra spelminuten...

Men i stället för hängande skallar gasade Smedby och vände till 2–1, via mål av Daniel Rann och Casper Frisk, när de klev ut till halvtidsvila.

– Propagandafotboll. Hatten av för första halvlek. Det är våran bästa i år, sa Jan Melle som också poängterade för sitt lag i pausen att det fina spelet inte betyder någonting om Smedby tog ut segern redan där.

Varningen var inte obefogad.

Det blev inte alls ett lika övertygande Smedby.

Mjölbys energipåslag syntes omgående och kvitteringen kom inte alls oväntat. I ett läge när hemmalaget var illa ute rullade de upp ett fint anfall där Emanuel Arvidsson hittade in till Vetle Larsén som kom lika perfekt på ytan som avslutet var precist.

3–2.

– Bra gjort av "Manis". Riktigt bra. Vi fick ögonkontakt och jag hann tänka var jag skulle lägga den. Högt så att målvakten inte hinner ta den, sa ytterbacken om fullträffen som blev matchens sista.

Ett desperat Mjölby fortsatte att trycka på och hade det inte varit för Jimmy Karlssons snygga reaktionsparad i slutet hade gästerna hittat en 3–3-boll.

I kvitteringsjakten tappade Mjölby först Markus Nikkanen Johansson som åkte på två gula och även en av ledarna ut.

Det var muntrare i Smedby som är en poäng bakom serieledarna Skärblacka.

– Vi har ett tillräckligt bra lag för att vara med där uppe. Titta bara idag, i första hur vi spelar då, säger Vetle Larsén.

Matchfakta: Smedby AIS–Mjölby AI 3–2 (2–1)

0–1 (2) Nils Lindsten, 1–1 (13) Daniel Rann, 2–1 (18) Casper Frisk, 2–2 (56) Nils Lindsten, 3–2 (64) Vetle Larsén.

Varningar, Sais: Alexander Radejsö, Kevin Frid, Johannes Isik.

MAI: Oscar Yilmaz.

Utvisning, MAI: Markus Nikkanen Johansson (två gula).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung