I helgen blev landets division 3-serier färdigspelade och i Norrköping var det dramatiskt när Smedby fick med sig en poäng från Mamre IP mot redan klara seriesegraren Assyriska.

I och med Grebos poäng mot Tord räckte det till kval och eftersom man ska möta tvåan i division 3 sydöstra Götaland ska det i så fall handla om Växjö United – vilket Sporten skrev om i helgen.

LÄS MER: Dubbel glädje när Smedby fixade kvalplatsen

Artikelbild

| Jan Melle.

Nu är det dock mer osäkert. Älmhult, som kom trea i den serien har nämligen lämnat in en protest till Svenska Fotbollförbundet eftersom man anser att Växjö United använt sig av en otillåten spelare under hösten. Eftersom spelaren gick från Älmeboda/Linneryd, som vann samma serie, mitt under säsongen och har spelat elva matcher även för dem anser Älmhult att även det borde granskas.

Det här skrev tidningen Smålänningen tidigare under måndagen.

– Även om ingen motståndare lämnat in någon anmälan inom den angivna tidsramen borde det ligga i disciplinnämndens intresse att reglerna efterlevs, även retroaktivt, säger Älmhults ordförande Magnus Olsson till tidningen.

LÄS MER: Smedby AIS klart för kval till division 2

Oavsett vem som får rätt i frågan och vad förbundet beslutar sitter Smedby i Norrköping och hade börjat förbereda sig för att möta Växjö United. Nu vet man inte längre hur det blir.

– Det är tydligen värsta kaoset där nere. Det är lite märkligt, vi har redan börjat scouta dem, men samtidigt är det så att allt vi inte kan påverka lägger vi åt sidan. Vi är ganska coola i det här, betonar Smedbys manager Jan Melle.

Han har haft kontakt med alla tre inblandade klubbar och fått beskedet från förbundet att ett beslut ska komma tisdag eller senast onsdag.

– Det måste till ett besked snart, första matchen ska ju spelas i helgen. Annars blir det bara pannkaka. Det är tråkigt när det blir så, men vi är klar tvåa i alla fall och kommer komma förberedda.

Frågan är bara vart Smedby ska åka för att spela första omgången delen av kvalet.