Det blev 3–2 (1–1) mot Maik efter att "Riffet" vänt underläge till seger hemma på Åsundavallen. Ett hundratal åskådare njöt av både Rimforsalagets inställning, usikten över sjön Åsunden och den sjunkande kvällssolen bakom skolan.

Det är klart att det blir vemodigt den dag som klubben och laget flyttar fullt ut till den nya arenan som ligger intill den sporthall som ska byggas.

– Anläggningen ligger vackert här, men planen är inte så fin som den ser ut. Den är stenhård, säger Rimforsas spelare Daniel Borgny.

Det blir naturgräs oavsett. Naturgräs på gamla vallen och naturgräs på den nya.

– Ja, vi vill spela riktig fotboll, säger Daniel Borgny.

På tisdagen var det Malmslätt i gulblå bortadräkter som började bäst, tog ledningen tidigt med 1–0 och hade bud på mer. Men Rimforsa fick in en kvittering före paus och gick fram till 3–1 i början av andra. Maik fick in en sen reducering och hade kvitteringsläge på någon hörna på stopptid, men de tre poängen togs av Rimforsa.

– Vi äter oss in i matchen och börjar vinna förstabollar. Vi kunde gjort fler mål, säger Rimforsas tränare Johan Runesson som berömde mittfältaren Daniel Barton som han tycker springer mest i hela serien.

Artikelbild

| Målskyttar på Åsundavallen. Rimforsas Daniel Karlsson, Anders Ramstedt och Daniel Borgny njuter av seger och kvällssol efter 3–2 mot Malmslätt.

– En tuff match. Skönt att vinna och vi visar att vi kan vara med i toppen, säger målskytten Daniel Karlsson.

– Starkt att vända efter en trög start. Vi kämpar oss in i matchen och vinner rättvist, tycker en annan målskytt, Anders Ramstedt.

Mjölby AI:s Nils Lindsten såg Rimforsas seger på plats och kvällens vinnare utan att spela var hans MAI. Med tanke på att Hjulsbro föll hemma mot Studenterna med 1–2. Med seger borta mot IFK Motala på onsdagen kan Mjölby AI rycka ytterligare mot en serieseger.

Målen i Rimforsa: 0–1 (9) Daniel Hermelin, 1–1 (43) Daniel Borgny, 2–1 (57) Anders Ramstedt, 3–1 (63) Daniel Karlsson, 3–2 (88) William Scherling.