LÄS MER: Sleipner högg på skyttekungen

LÄS MER: Sleipner har klart med tränare

LÄS MER: Mittfältare skrev nytt med Sleipner

Artikelbild

| Sportgruppens Markus Fredriksson.

Sleipner trillade ur division 2 efter kvalförlust. Klubben jobbar för att ta sig tillbaka till tvåan så snabbt som möjligt.

Tränaren Simon Dogan är klar för en fortsättning och i onsdags skrev Bylent Halili, anfallare från Assyriska, på.

På torsdagskvällen stod det även klart att två av de verkliga nyckelspelarna – backarna Calle Appelquist och Johan Andersson – blir kvar även nästa säsong.

– Glädjande och riktigt positivt. Calle är en riktig trotjänare som går in på sitt åttonde år här, och Johan på sitt tredje hela år. Två viktiga pusselbitar för oss i bygget för att försöka ta steget upp igen. De är bra karaktärer och det är viktigt, Johan och Calle kommer hjälpa de unga spelarna att ta ännu större kliv, säger Markus Fredriksson i Sleipners sportgrupp.

24-årige Johan är redan revanschsugen efter en jobbig säsong.

– Året blev inte som man hade hoppats, men jag hade ett snack med Sleipner direkt efter, och de har lagt fram en bra plan. Jag gillar föreningen, som jag tycker egentligen ska vara högre än både division 3 och 2 så jag ser fram emot en spännande resa med den nya satsningen. Med ungdomarna, vi som varit med ett tag och de nya som förhoppningsvis tillkommer, säger Johan.

De är redo att ta ett stort ansvar.

– Både jag och Calle har spelat ordinarie i stort sett i både ettan och tvåan, det blir ju att vi kommer få ta mycket ansvar nästa år, men det är bara kul att få leda laget framåt, säger Johan.

Calle:

– Jag trivs med större ansvar, snacka mycket på träningarna och så. Hoppas vi kan få tillbaka några som varit här innan så vi kan vinna division 3. Det är ju målet, att vinna serien, och att bilda en grupp som drar åt samma håll och där vi krigar för varandra.

Spel i trean blir en helt ny upplevelse för Calle och Johan.

Från den gångna säsongens trupp har Paul Chamoun, Haris Sijaric, Edin Sinanovic, Marcus Kemppainen, Ibrahim Karar och Viktor Gergin lämnat klubben.