IFK ställde in sin träningsmatch mot Djurgården i helgen och har vidtagit åtgärder på Folkhälsomyndighetens inrådan.

Stängda träningar och uppehåll i ungdomsverksamheten är en del av de nya förhållningsreglerna. 

Ingen har svaret på eller när allsvenskan startar. Ett svårhanterat läge att bedriva elitfotboll. 

Artikelbild

| Jens Gustafsson.

– Vad gäller fotbollsdelen och när det kommer ett beslut när allsvenskan kan dra igång, om den kan dra igång, så får vi resonera hur vi ska hantera den tiden som återstår fram till dess, fortsätter Jens Gustafsson. 

Är ni friska i laget? 

– Ja, men det är tider när vi nedprioriterar fotboll. I stället resonerar vi kring att göra det som mänskligheten behöver nu. 

Finns det en oro i laget? 

– Vi har haft lite utbildningar om det här och pratat om det. Det är ingen skillnad på en fotbollsspelares oro och en annan människas oro. 

Jagar ni matcher?

– Vi gör ingenting innan vi vet vad det är som gäller. Vi har tränat under helgen, är lediga i morgon (tisdag) och följer utvecklingen.

Uppgifter som Gustafsson normalt ägnar sig åt, spana efter nyförvärv och hur truppen kan spetsas, skjuts på framtiden.

– Helt lagt på is. Vad man kan konstatera är att det är väldigt tuffa tider för alla. Det inkluderar fotbollsföreningar som har intäkter i form av publik-och sponsorintäkter. Något man får räkna bort den kommande tiden. Det gör att man får ta ett annat ansvar. Samtidigt vill jag lägga till där att vi som förening agerat på ett sätt under en lång tid där vi säkrat att vi kan hantera den här sortens extraordinära situationer på ett bra sätt. 

Ni har inte sprätt miljonerna?

– Vi har hanterat det på ett balanserat sätt, anser Jens Gustafsson. 

Tror du att det kan bli en smäll för andra klubbar? 

– Det är jag övertygad om. Om man ser till samhället i stort, det är bara att öppna nätet eller läsa i tidningen, för att förstå att det är smällar för samtliga. Där kommer inte fotbollsvärlden vara förskonad. 

Vad gäller provspelaren Tobias Heintz som visade upp sig under en dryg vecka i Norrköping så lyder Jens Gustafssons intryck:

– Absolut intressant. En pigg bekantskap. Det hade vi en föraning om innan, annars hade vi inte tagit hit honom. Men det är samma sak där – det är så långt ifrån vad vi håller på med nu. Man kan säga att vi planerar för morgondagen och inte längre än så.