Så förändrar City – efter tunga tiden

Nu agerar Linköping City för att vända den negativa trenden. Sportchefen Khalid Neshati tar klivet in i ledarstaben och får delat ansvar tillsammans med managern Melke Alan.

11 juni 2019 21:39

– Vi har hela tiden haft stort förtroende för spelare och ledare och det har vi fortfarande. Men vi har fastnat i en ond cirkel och behöver bryta ett mönster. Nu får vi in en ny röst och vår förhoppning är att en liten åtgärd ska göra stor skillnad.

Så förklarade ordföranden Tunacy Yüksel den rockad som träder i kraft direkt och som presenterades för spelarna under tisdagskvällen. Khalid Neshati knyts närmare laget och blir ännu mer involverad kring träningar och matcher.

Efter en lovande start har hårdsatsande City hamnat illa till och bara tagit fyra poäng på de sex senaste matcherna i division 1-fotbollen. Därmed inte mindre än nio poäng upp till serieledande Akropolis i jakten på en plats i superettan. Efter 0–0-matchen mot Karlslund i lördags har diverse diskussioner förts i styrelsen och även med spelarna.

– Vi känner att något måste göras och vill inte hamna i ett läge där vi blir handlingsförlamade och inte gör någonting. Rätt eller fel får vi se, men vi hoppas att det ska ge oss en dimension till, säger Tuncay Yüksel.

Hur blir ansvarsfördelningen?

– Delat ansvar mellan Melke och Khalid. Jonte (Johansson, assisterande tränaren) fortsätter i samma roll som tidigare.

Har det funnits några som helst på tränarbyte?

– Definitivt inte. Vi vet vad både Melke och Jonte går för. Det är inte någon enskilds fel att det gått sämre på slutet. Det får alla ta på sig. Jag också. Kvaliteten finns där, men vi har låst fast oss och behöver hitta tillbaka till rytmen.

– Då är det här den lösning som känns bäst och som gör minst skada för alla inblandade i föreningen, säger Tuncay Yüksel.

Linköping City spelar närmast östgötaderby mot Sylvia på fredag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten