Att det var ett taggat AIK som tog emot IFK Norrköping på Friends Arena märktes omgående. Framförallt – ett taggat nyförvärv i Nicolas Stefanelli, som redan på sin första bolltouch tunnlade en IFK-spelare till hemmaapplåder.

Hans nick i sjunde minuten kunde också mycket väl ha gett AIK ledningen, men David Mitov Nilsson visade att han är tillbaka i Allsvenskan med besked genom en reflexräddning.

Mitov skulle få en del att göra i den första halvleken, då både Stefanelli och Goitom under ett flertal gånger hotade bortamålet.

Åt andra hållet gick det intressanta i offensiv väg att sammanfatta med en dubbelsekvens tio minuter in i matchen, där David Moberg Karlsson med ett skott och Sebastian Andersson med en nick tillsammans utgjorde IFK:s bästa målmöjligheter i första halvlek.

Inledningen på halvlek två gav nya AIK-möjligheter.

Jesper Nyholm dundrade fram och dundrade på och möttes en ny kvalificerad parad av Mitov Nilsson.

När Stefan Ishizaki körde slalom in i straffområdet några minuter senare så mötte han detsamma.

Daniel Sundgrens nick ännu några minuter senare räddades den med.

Det som krävdes för ett AIK mål? – en IFK-fot.

När just Daniel Sundgren dundrade fram mot en ny AIK-målchans och slog ett lågt inspel så såg det helt ofarligt ut till en början.

Men en olycklig styrning på en framrusande Christopher Telos fot ställde Mitov i målet.

Trots 15 minuter plus fem minuters övertid kvar så förmådde inte bortalaget att skapa någon riktigt vass kvitteringsmöjlighet.

Inte ens när matchens lirare, Mitov Nilsson, gick upp på en hörna i näst sista minuten så lyckades IFK.

Och därmed var det ridå – och en tung tredje raka förlust i allsvenskan för IFK.