Skadebeskeden – efter LFC:s smäll

Det mesta talar för att LFC-stjärnan Nilla Fischer missar söndagens hemmamöte med Vittsjö – och även Mimmi Larsson är osäker.

15 augusti 2019 14:30

LÄS MER: "Med facit i hand så blev det fel"

LÄS MER: Chockförlust för LFC mot jumbon

Det var en minst sagt mörk onsdag för Linköpings FC i allsvenska fotbollen. Jumbolaget Kungsbacka gjorde två mål i slutminuterna, skrällde och slog toppjagande LFC med 2–1.

En blytung smäll för guldkandidaten som därmed har åtta poäng till serieledande Rosengård och fyra till tvåan Göteborg. Lägg därtill ett riktigt tufft avslutande schema med bortamatcher mot Rosengård, Göteborg, Örebro och Piteå.

VM-duon Nilla Fischer och Mimmi Larsson vilades helt senast och är båda högst osäkra inför söndagsmatchen mot Vittsjö på Linköping arena – där LFC måste vinna för att inte helt tappa kontakten med lagen ovanför.

Tipset för dagen är att åtminstone inte Fischer spelar.

– Vi väntar på sista bekräftelsen om det rör sig om enbart svullnad eller om hälsenan fått en liten bristning. Så det är högst oklart med Nilla, säger Olof Unogård, tränaren, om lagkaptenens medverkan.

Mimmi Larsson?

– Hon är närmare, men helt givet är det inte. Vi får se fredag och lördag, helt enkelt.

Även Frida Leonhardsen Maanum, Elin Landström, Anna Rakel Petursdottir och målvakten Emma Holmgren bänkades senast, men lär spela från start i helgens måstematch.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten