Sleipner–Värmbol 3–1 (0–0)

En turbulent höst och försäsong. Frågan de flesta ställde sig var Sleipner står som fotbollslag?

Svar: över förväntan.

Hemmaseger i träningspremiären med klara 3–1, mot en seriekonkurrent.

– Svårt att vet var man står när man bara tränat. Nu fick vi något att utgå ifrån. Vi fick det inte att stämma riktigt i första halvleken, men det blev bättre än andra. Ju mer vi lär känna varandra så kommer vi spela bättre och bättre, sa tränare Anders Nyqvist som var nöjd med lagets prestation, offensivt och defensivt.

– Framförallt fungerade trebackslinjen med Hampus Boiertz, Roni Bermal och Calle Appelquist bra. "Appel" som var lagkapten visade vägen med många fina spelvändningar, sa Nyqvist.

Nästa helg väntar division 1-nykomlingen Forward.

Smedby–Åby 5–0 (2–0)

– En utgångspunkt. Vi har tränat i det lilla för att få ihop det stora, nu fick vi se hur det lilla fungerade i det stora, sa Smedbys tränare Jan Melle.

Åby satte hög press, vilket ställde Smedby.

– De gjorde det bra, även om de inte orkade riktigt på slutet. Vi hade svårt att lösa deras spel när de klev högt, det tvingade spelarna att fatta egna beslut. Hade vi mött ett lag från en högre nivå hade de straffat oss, sa Melle.

Emanuel Arvidsson med förflutet i Torstorp satte spets på laget.

– Målgörandet var vår akilleshäl i fjol. Emanuel gjorde tre mål, två på straff efter att han dragits ned. Jimmy Karlssons assist till 3–0 var en delikatess, berömde Melle.

Nästa helg väntar seriekonkurrenten Torstorp för Smedby.

Sylvia–Stocksund 4–2 (4–2)

Målrik start mot Stocksund som chockade hemmalaget.

– Tyckte de var ett riktigt bra. Överraskade oss med hård press. I längden var det omöjligt att spela så, det hade varit för jobbigt. Efterhand kunde vi lyfta spelet. Men sex mål under de första 40 minuterna. Det var klart att man undrade var det skulle sluta?, sa lagpappan Christoffer Tapper Holter.

Tränaren Kim Hellberg var på utbildning i Spanien slapp ta del målorgien, också av en matchbilden som jämnade ut sig.

3-4-3-modellen satte sig.

– Vi är väl lite flexibla beroende på vad vi möter. Men det var en bra första match för säsongen, sa Tapper Holter som spelade sparsamt under de sista tio minuterna.

Brommapojkarna–IFK Norrköping 2–

2

(0–

0

)

Lyckad premiär och huvudtränare Anders Gahnström fick en god bekräftelse på var truppen står.

– Vi åkte med en stor trupp, 18 spelare, två målvakter och alla fick speltid. Nytt spelsystem och en startelva med sex nyförvärv som dominerade stora delar av matchen, berättar Gahnström som såg laget i ledning med 2–0 tills det var fyra minuter kvar.

BP reducerade och kvitterade på den korta tiden.

– Vi fick ett kvitto på var vi står. Ingen kanske överraskade men bekräftade istället det vi sett på träningen, sa Gahnström som plussade lite extra för innermittfältarna Filippa Sjöberg, Jonna Andersson och Emilia Larsson.