Till nästa år spelar Saltängen i division 5 igen. Det blev klart redan på fredagskvällen, när Finspång besegrade ende utmanaren Norrköpings FF, och söndagsmatchen mot FK Elit var på det sättet betydelselös.

Ändå blev det ny klar seger för serieettan, 5–0 (4–0) mot FK Elit på Ektorps IP.

Tränarna Stefan Tjernström och Stefan Junge har fått se sitt manskap göra 80 mål framåt så här långt.

Artikelbild

– Vi var effektiva och hade koll på läget, sa Daniel Söderberg, lagkaptenen som är något av "Mr Saltängen" efter alla sina år i klubben.

– Jag har spelat 16 år i rad här, kom hit när jag var 18 och nu är jag 34. Skillnaden mot tidigare är kollektivet. Det har gjort att vi gått så bra. Vi har så otroligt roligt med varandra, alla knyter näven och tar ett hästjobb för varandra på matcherna, säger Daniel.

Han pekar också på bredden som en viktig anledning till det framgångsrika året i division 6 östra. På 18 omgångar har laget 17 segrar och en oavgjord match.

– Bredden på truppen har aldrig varit så här bra som nu, och ingen sticker ut utan alla jobbar för varandra. Det är verkligen jättebra, och konkurrens om platserna vilket man kanske inte kan tro att det kan vara i sexan, säger Daniel och skrattar.

Artikelbild

| Tobias Olsson.

Nu är det alltså helt klart att "Saltis" är tillbaka i femman igen till nästa år. Ett steg som man kommer klara galant, enligt "veterankaptenen".

– Det är inte så jättestor skillnad på femman och sexan. Se till exempel på Derik, som vann sexan förra året och är i toppen av femman nu. Jag ska inte sticka ut hakan och säga att vi ska vinna serien igen, men målsättningen blir att vara med i toppen. Det kommer vi klara om vi får behålla det här laget, säger Daniel Söderberg.