Sylvia har tagit klivet upp i division 1 med sitt unga lag. Samarbetet med IFK har gett den lilla klubben en stark stomme med spelare på väg upp, kryddat med lite rutin.

Det har varit vägvinnande i år.

– Det känns jättebra. Allt runt omkring har funkat bra, jag har bara positivt att säga, konstaterade Adnan Ergül efter att ha delat ut guldhattar till spelare och ledare på mittplanen på Motala Idrottspark.

Efter 26 omgångar var det Sylvia som fick fira – ett läge som man hade skapat sig redan förra veckan när man tog tre poäng samtidigt som Haninge förlorade.

Det var nästan klart men ändå inte i det läget.

Nervöst inför idag?

– Nej, inte så farligt. Jag var mer nervös förra veckan i så fall i näst sista omgången. Vi hade så bra läge idag att hade vi tappat det vet jag inte om vi varit värda att gå upp. Vi hade allt i egna händer.

Artikelbild

| Adnan Ergül.

Och nu börjar ditt jobb med att bygga för division 1.

– Ja, visst är det så. Vi ska sitta ner och diskutera hur vi vill ha det. Först och främst ska vi försöka behålla de flesta. Sedan beror det lite på vilka som kommer till IFK. Det är fantastiska killar vi har, klubbar kommer säkert rycka i några.

Kommer ni fortsätta satsa ungt och på samma sätt?

– Vi har en dialog med IFK, vi får se hur de ser på det också. Vi har ett bra samarbete, sa Ergül och skämtade om hur laget ska fira avancemanget.

– Det blir Busfabriken, de är för unga för att komma in någon annanstans. Skämt åsido, det här är jättekul.

Eftersom även IFK:s U19-lag avancerade under lördagen blev det en bra helg för IFK:s organisation även bakom A-laget.