Efter segern i träningsmatchen mot Linköping City i måndags kväll möttes IFK Norrköping av en obehaglig överraskning. Kläder och mobiltelefoner var stulna.

Linköping Citys ordförande Tuncay Yuksel beklagar det som hänt och säger att föreningen kommer att vidta åtgärder för att det ska kunna undvikas i framtiden.

– Vi hade ett styrelsemöte direkt efter matchen för att diskutera det som hänt och ska ha möten med personal och ansvariga på arenan för att försöka reda ut varför det kunde bli så här.

Yuksel säger att det är svårare att kontrollera vilka som rör sig i arenan när det är fråga om en träningsmatch.

– Då är det ofta full aktivitet i olika delar av arenan. Ungdomslag tränar, föräldrar är här för att hämta sina barn och så vidare. Dessutom bor det en hel del folk i olika delar av arenan och frågan är vilken tillgång de har till olika utrymmen.

– När vi spelar en seriematch är det betydligt lättare att kontrollera vilka som rör sig i lokalerna, då stänger man av så att bara vår personal och gästande lag finns i de aktuella utrymmena.

Händelsen är än så länge inte polisanmäld av City.

– Vi vill ha ett möte med personal först för att klargöra en del saker först, säger Tuncay Yuksel.

Sporten har också pratat med ansvarig arbetsledare vid Linköping Arena, Rickard Engqvist. Han har sin teori vad som kan ha hänt.

– Jag har varit borta i två dagar och inte fått rapport om vad som hände än, men jag kan tänka mig att någon av misstag har slagit ner nödhandtaget på dörren in till omklädningsrummet och då förblir den olåst. Det är en sak vi har påpekat för fastighetsägaren flera gånger och det kan finnas anledning att göra det igen efter det här.