Sylviatalangen tar ett klokt första steg ut i proffslivet. Idag skrev mittbacken Tarik Hamza på ett tvåårskontrakt med IFK Mariehamn.

Ny miljö, ny liga men med bekanta ansikten i form av Hampus Lönn och Daniel Sjölund från åren på Östgötaporten.

– Det tycker jag. Det är det här jag och min rådgivare har jobbat på från start efter att jag var här och provtränade. Jag har pratat med "Daja" och Hampus men har också haft kontakt med en mittback som spelat här tidigare från balkan som jag känner. Det här blir ett bra första steg för mig och jag ville till en högstaliga, säger Tarik som presenterades på grönvita hemsidan hos IFK Mariehamn.

Första träningspasset är gjort idag.

I slutet av januari drar den finska cupen igång. Sex matcher på försäsongen, dessutom väntar ett träningsläger för spelarna i Turkiet i mars före seriestarten.

– Jag vet egentligen ingenting om finsk fotboll. Men det känns skönt att vara här. 90 procent av befolkningen pratar svenska, tv, radio och tidningar är på svenska. Nästan hela laget pratar svenska. Även om det är helt nytt så är det nästan som hemma. Åland är lite som att komma till Gotland. Jag tror det här är ett bra första steg för mig att flytta till, och jag tror jag kommer trivas här, säger Tarik.

För första gången kan han leva helt på sin fotboll.

– Det stämmer att jag blir heltidsproffs. Jag kanske inte blir miljonär men jag kommer kunna klara mig på det, säger Tarik.

Under dagen övergången blev officiell har lyckönskningarna strömmat in.

– Många kompisar har grattat önskat lycka till och skickat sms, säger talangen från Norrköping.