Spelskicklige mittfältaren Markus Hansson håller alltjämt igång. 38-åringen har spelat med moderklubben Kuddby i division 6 senaste säsongerna, men tidigare på betydligt högre nivå, både i IFK Norrköping och Sylvia.

– Spel i sexan har också sin tjusning, ett bra sätt att hålla igång på och kul att bara spela nånstans. Jag tränar när jag kan och förra säsongen var jag väl med på ungefär hälften av matcherna, säger Hansson.

Senaste tiden har han dykt upp på några av BK Hirds träningspass. Satsande division 4-laget, med Mirum Arena som ny hemmaplan, hoppas få med den rutinerade mittfältaren i laget 2019 men det lär stanna vid drömmar och förhoppningar, enligt Hansson själv.

– Jag har flera kompisar i Hird, det är därför jag tränar med dem ibland. I kväll (tisdag) tränar de klockan 21, den tiden passar bäst nu när man har småbarn, säger Hansson till Sporten.

Så inget spel i Hird för dig då?

– Nej, ska jag spela nånstans får det bli i Kuddby.

Hird ser dock ut att få ett starkt lag ändå kommande säsong. Daniel Grimsell och bröderna Linus och Jonatan Battel är nya från Svärtinge, Dennis Johansson från Skärblacka, Mattias Åberg, Eneby, Mikael Stenbom, Derik och Elmir Bajraktarevic, Norrköpings IF Bosna. Dessutom ska Sleipnertränaren Simon Dogan spela i Hird.

– Folk som är lite äldre och mer etablerade samlas hos oss. Det har blivit lite vår grej i och med att vi inte har egna ungdomslag. Vi siktar på övre halvan, börjar där så får vi se sen. Jag tror Dagsberg sopar hem division 4 östra i år, säger Hirds sportchef Markus Larsson.