Inte oväntat räckte inte division 1-nykomlingen till mot IFK Norrköpings A-lagsförstärkta – med spelare som Jordan Larsson, Daniel Sjölund och Lars Krogh Gerson och Filip Dagerstål – U21-lag i snöbollsmatchen på Linköping arena.

City hade 1–0 efter straffmål av Michael Uwezu, men IFK blev allt bättre och vann till slut klart med 4–1.

– Nyttig match för oss. Vi stod upp bra, men åkte på för många enkla mål. Även i våra bra perioder föll vi för djupt, blev för slarviga och möter du så här bra spelare så blir du straffad. Mot ett division 2-lag kan du komma undan med det. Det går inte nu. Men det är så här års som vi måste sätta fingret på de här sakerna för att det ska bli bättre, sa Melke Alan.

Artikelbild

Med runt en månad till seriestart har han fortfarande ett antal platser kvar i truppen att fylla. Några nya provspelare visade upp sig i snövädret, men av allt att döma är det bara Nico Dao som är av fortsatt intresse. Den välväxte 25-åringen kommer från Mali, men spelade senast i El Raja i egyptiska ligan. Nu är han klubblös och ska träna med City under närmaste tiden.

– Jag tyckte att han gjorde det rätt bra. Men det är svårt att tina fiskpinnar i minusgrader. Det behövs nog lite mer värme för att han riktigt ska komma till sin rätt. Sedan har våra vi bästa spelare, Esat (Jashari) och Michael (Uwezu), där. Så vi ska inte plocka någon bara för sakens skull, sa Melke Alan.

Premiären närmar sig även om det vädermässigt inte riktigt känns så. När vill ha du truppen klar?

– För en månad sedan. Men det ska vara rätt spelare och rätt profil.

Artikelbild

Mittfältaren Dominic Furness, som gjorde en säsong i City för några år sedan, fanns med i laguppställningen, men kom inte till spel.

Citys bästa mot tuffa motståndet: Yasuoka Takuto och Michael Uwezu innan han tvingades utgå på grund av skada tidigt efter paus.

Målen: 1-0 (17) Michael Uwezu (straff), 1-1 (38) Khaled Qasem, 1-2 (45) Arnór Sigurdsson, 1-3 (53) Daniel Sjölund, 1-4 (64) Pontus Almqvist.