Ett tidigt mål inledde matchen. Något som inte stannade upp Assyriska och deras kämparglöd. Kämparglöden tog dem dock inte långt.

Efter ett straffmål från AFK trillade det ena efter det andra obesvärade målet in efter varandra. Synligen allt som Linköping producerade hamnade i nät.

Kämparglöden från Assyriska gav dock ifrån sig en glimt av ljus då Joakim Karlsson nickade in ett reduceringsmål i slutet av halvleken.

Artikelbild

– Det klickade inte i dag av någon anledning. Vi har potentialen att vara ett topplag. Men av någon anledning gick det inte vår väg den här gången. Visst vi får inte med oss domaren i vissa lägen där de ska ha kort men vi förvaltar inte våra chanser så resultatet ligger mer på oss inte på domaren, sa Karlsson.

I den andra halvleken var det nytt liv i hemmalaget. Övertaget av boll fanns där, men det kom det ännu ett mål från Linköping.

Viljan att vinna fanns dock hos Assyriska fram till det bittra slutet, två straffar för att jämna ut resultatet förvaltades i slutskedet av matchen.

Inget mer kom från målen efter det till annat än nära chanser för vidare reducering.

– Vi börjar passivt, de har inte ett skott på mål som inte går in. Det är den sämsta matchen vi har gjort hittills på säsongen. Men det är fortfarande tidigt så vi får helt enkelt damma av oss det här och gå vidare, sa Assyriskas tränare Admir Dedic.

Hur går ni vidare här ifrån?

– Vi fortsätter på samma plan, men vi behöver tidigt markera att det är vi som styr matchen, ta kontroll, avslutade Dedic.