Uppgifter: Olsson nära att säljas

Norrköpingssonen är på väg bort från allsvenskan. Enligt Expressen tackar han nej till landslaget för en proffssatsning.

2 januari 2019 11:19

LÄS MER: Holmberg om landslaget

LÄS MER: BLOGG: Nya IFK-Jens är en befrielse

23-årige Kristoffer Olsson inledde sin karriär i Sleipner och IFK Norrköping. Sen dess har han varit i Arsenal och danska Midtjylland, men de senaste två säsongerna har han spelat i AIK.

Han har en längre tid ryktats vara på väg tillbaka till proffslivet igen, och nu verkar det vara så gott som klart.

Enligt Expressen har Norrköpingssonen tackat nej till landslagets januariturné i Qatar 3–13 januari. Det för att Kristoffer ska vara på väg att byta klubb, och då vill ha full fokus på det, och och för att inte riskera någon skada i det här avgörande skedet.

AIK:s sportchef bekräftade senare för Fotbollskanalen att mittfältaren inte kommer att resa med landslaget.

– Ja, vi har blivit informerade om det. Jag räknar med att han är kvar med oss. Vi kommunicerar när förändringar sker och hittills har ingenting nytt hänt, säger Wesström till Fotbollskanalen.

Vilken klubb det handlar om är inte officiellt ännu men ryska Krasnodar, med förre IFK-spelaren Jón Gudni Fjóluson i laget, ska ha lagt ett bud på mittfältaren, vilket Sportbladet rapporterat om tidigare.

Kristoffer spelade från start i landslagets sista hemmamatch mot Ryssland i höstas, efter en succésäsong med AIK som slutade med SM-guld.

Även Udinese, Fiorentina och ett par klubbar i Spanien ska, enligt Expressen, ha visat konkret intresse för Kristoffer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander