Efter åren med Sleipner hade Joffa funderat på ett sabbatsår som tränare, men blev utbjuden till Västra Husby för att prata framtid för ett år sedan.

Massi blev imponerad av klubben som presenterade sina framtidsplaner och verksamhet, fast han egentligen var mätt på uppdrag. Ett år senare står föreningen med ett A-lag klart som seriesegrare med en omgång kvar.

– Det är väl min åttonde serieseger som tränare tror jag. Senast Västra Husby var uppe i division 4 var väl 2006, konstaterar Massi om den kraft som framgångar laddar i fotbollshjärnan.

– Det är sådana här dagar som gör att man får energi, den här känslan att vinna en serie. Nu vann vi division 2 med Sleipner och meritmässigt är det inget som slår det. Men känslan spelar ingen roll vilken division det är. Har man känt sig lite tveksam under säsong så vet man att batterierna fylls på av att vinna en serie, säger tränaren..

Fotbollsprojektet har på slutet lockat meriterade spelare från Smedby och Söderköping. Stommen är ung och utvecklingsbar. Sportchef Sebastian Almqvist vill ligga lågt med förutsättningarna efter seriesegern.

– Vi ska prata framtid med Joffa (Massi) i veckan. Det viktigaste är väl att vi ska etablera oss i fyran och inte åka ur, säger han.

Joffa vill inte heller säga om det blir någon fortsättning på tränaruppdraget.

– Vi ska prata ihop oss i dagarna. Ingenting är klart varken åt det ena eller andra hållet. Jag vill bara poängtera att jag stortrivs därute och det är ett antal spelare som har kapacitet att nå ännu högre.

Han anser att det var viktigt att klubben tog klivet uppåt med tanke på truppens profil.

– Snittåldern ligger på 22 till 23 år och de är väldigt träningsvilliga. Det är ganska unikt för en division 5-klubb. För laget var det här steget oerhört viktigt och det var välförtjänt. De vill utvecklas, hade de legat kvar i femman vete tusan om de hade kunnat behålla dem, säger Massi.

Återstår att se om de kan behålla succétränaren också.