Han visste inte riktigt vilket ben han skulle stå på efter dramatiken på Rosvallas konstgräs. Besviken över tappade poäng i toppstriden eller glad åt den sena kvitteringen av Michael Morais? Det lutade nog mest åt glädje och lättnad trots allt.

– Att vi kan komma tillbaka på det sättet vi gjorde i andra halvlek visar på en enorm karaktär i laget. Vi ville fajtas för Packe (Patrik Johansson) och Fredrik (Alm), sa Levon Pachajyan.

Efter en stark start i division 1-fotbollen blev det oväntad förlust mot Karlstad BK i förra matchen – och det var ytterst nära andra raka nollpoängaren mot fysiskt spelande Nyköping. Men hårt jobb mot ett allt mer tröttkört hemmalag gav betalt, Levon Pachajyan snodde bollen från en försvarare och serverade Michael Morais som satte 2–2 i den 93:e minuten. Välförtjänt efter att City reducerat via ett självmål tidigare i den andra halvleken.

Artikelbild

– En av de konstigaste matcherna jag spelat här. Vi skapade en hel del målchanser men låg ändå under med 0–2 i paus. Vi hade en galen energi i omklädningsrummet i halvtid och visade stor vilja att vända på matchen, sa Levon Pachajyan.

Det mesta gick emot City i den första halvleken. Två hemmamål inom loppet av några minuter kom efter snabba omställningar samtidigt som både lagkaptenen Patrik Johansson och ytterforwarden Fredrik Alm tvingades utgå på grund av skador. Värst såg det ut för Johansson, som var hårt lindad runt sitt knä och fick ledas ut efter en olycklig duell mot Nyköpings Jason Romero.

– Jag mår inte bra just nu över det som hänt. Det känns som det är värre med Packe än med Fredrik, sa Citymanagern Melke Alan.

När övriga mittbackar, Pontus Rödin och Almir dos Santos, fanns på skadelistan sedan tidigare fick Staffan Hedbäck och Alexander Fioretos vikariera som mittlås innan Melke Alan valde en 3-5-2-uppställning och på så vis ökade pressen ytterligare på Nyköping.

Artikelbild

– Det var mycket kamp i första halvlek, sen orkade dom inte i vårt tempo. Jag känner glädje och stolthet som ledare att vi kunde visa en sådan stark vilja och komma tillbaka. Vi visade vad vi kan, sa Melke Alan.

Levon Pachajyan:

– Vi är ett offensivt lag och kan bli lite obalanserade ibland. Men vi har ett lag för superettan, det är jag säker på.