"Vi har tagit så otroligt många steg"

Sylvia har vuxit in i division 1. 2–0 borta mot Gefle imponerade. "Jag känner att vi tagit så otroligt många steg", säger tränaren Kim Hellberg.

19 maj 2019 18:29

Det unga laget är nykomling, men ingen blyg sådan. Efter tre poäng på Gavlevallen avancerade laget upp till sjätte plats i tabellen där man skuggar topplagen.

Framför allt första 25 minuterna var starka mot det ex-allsvenska laget.

– Det kändes som att vi kunde ha haft ledningen med två–tre mål. Vi började jättebra, tyckte Hellberg efter slutsignalen.

Carl Björk, som gjorde sin första match från start i år, hade bland annat ett friläge. Niklas Söderberg hade ett inspel som rullade längs med mållinjen. När Gefle började flytta upp och skapade några hörnor kunde istället Sylvia ställa om.

Och då kom målet.

Söderberg spelade in och Oscar Rantala Törnfeldt styrde in 0–1, också han i första starten för säsongen.

I andra tog visserligen Gefle över och hade ett tryck, dock utan att skapa så många heta lägen.

– Sett över 90 minuter var det vi som skapade väldigt många fler heta chanser. Men de fick ett tryck på oss, vilket vi inte klarade att spela oss ur riktigt, sa Kim Hellberg som fick se försvaret slita och reda ut det alldeles galant.

När inhopparen Antonios Bahdke kunde rulla in 0–2 i en spelvändning på övertid var det till slut avgjort.

– Otroligt skönt att slippa vara orolig de sista två minuterna. Det här var en härlig bortaseger. Vi är inne i en jättebra period och vet att vi kan slå vilket lag som helst i den här serien.

Har ni vuxit in snabbare i division 1 än du till och med hade trott?

– Absolut. Jag känner att vi tagit så otroligt många steg. Det är så många som är med och som spelar så fantastiskt bra. Vi har en träningsmiljö som är otrolig och som gör att många växer. Idag hade vi flera som inte spelat så mycket på planen. Många som satt på bänken ifjol i division 2 men som nu går in och gör det bra i "ettan", summerade Kim Hellberg den starka bortatrean.

Matchfakta

Division 1 Norra

Gefle–Sylvia 0–2 (0–1)

Målen: 0–1 (24) Oscar Rantala Törnfeldt, 0–2 (90) Antonios Bahdke.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson