Det var seriens formstarkaste lag som skulle upp i en duell mot avsågade jumbon. Tre givna poäng? Inte alls. Eneby missade chansen att hoppa upp på kvalplats inför uppehållet som varar i en månad. Förlusten mot Tenhult var lagets första i serien sen 4 maj – drygt två månader alltså. Inte undra på att tränaren Henrik Nilsson var besviken.

– Vi är bra med första kvarten. Sen tappar vi totalt. Jag har aldrig sett den här sidan hos killarna, suckade Nilsson.

Vad är det som går fel idag?

– När de får 1–0 blir vi stressade. Vi klagar på domaren, vi klagar på motståndarna och slår bort väldigt mycket. Passningsspelet var inte bra och de fina individuella presatationerna vi sett senaste tiden fanns inte heller. Vi klappar igenom fullständigt helt enkelt.

Varför blir det så?

– Det kan bero på att vi har ett uppehåll framför oss. Vi har försökt att hålla alla på tårna i veckan eftersom det är lätt att slappna av när man vet att det är ett uppehåll runt hörnet. Det är svårt att säga – men det kan bero på det.

Dagens motståndare Tenhult hade inför matchen bara vunnit 1 av 12 matcher och är, trots dagens seger, fast förankrat i botten av tabellen.

– Det är en dålig prestation från oss men samtidigt är Tenhult inte alls så dåliga som tabellen visar. Det är bra lag när de får rulla boll – och det tillåter vi dem att göra idag.

I en sammantaget svag insats förtjänar målvakten Christoffer Hagsell och inhopparen Kalle Burman extra plus för sina insatser. Enebys mål gjorde av Petter Vester.